OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. augusztus 14., szerda 11:06

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 14., szerda (OS) - A Demokratikus Koalíció Orbán Viktort kérdezi a kémgyanús orosz bank ügyében

        Zavartalanul zajlik annak az orosz politikai vezetés legfelsőbb köreihez bekötött Nemzetközi Beruházási Bank magyarországi berendezkedése, amellyel kapcsolatban többen aggodalmukat fejezték ki. Természetesen a bank, és a magyar kormány is állítja, hogy a pénzintézet tiszta, mint a fehér hó. Igaz, bizonyos hírek szerint Orbán Viktor ígéretet tett David Cornstein budapesti amerikai nagykövetnek, hogy a bank nem költözik a Szabadság térre, az amerikai nagykövetség közelébe.
     A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul az orosz bankkal kapcsolatos kérdések miatt. Ha a miniszterelnök szerint a pénzintézet pedigréje kifogástalan, miért kell garantálni, hogy nem mennek az amerikai követség közelébe? Miért van szüksége egy banknak és alkalmazottainak diplomáciai mentességre - ugyanis ez az egyezmény is érvényben van. Mit tesznek annak érdekében, hogy kiszűrjék a hírszerző gyanús személyeket? Nyilván Orbán Viktor is jól ismeri - és saját bőrén tapasztalja - azt a közismert idézetet, miszerint attól, hogy paranoiás vagyok, még nem biztos, hogy nem üldöznek.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.