OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2019. augusztus 15., csütörtök 11:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 15., csütörtök (OS) - Az állatvédelem helyzete a mai magyar közállapotok hű és tarthatatlan tükre -

    De nem csak az állatok közvetlen kínzásáról, pusztításáról van szó. Ma már bizonyított, hogy a fenntarthatatlan gazdaság- és területpolitika a biológiai sokféleség tömeges csökkenésével jár (soha ilyen léptékű csökkenés ilyen rövid idő alatt nem volt tapasztalható), de még a háziasított haszonállatok tartását is olyan előírások szabályozzák, amik nem csak az állatok szenvedését, de végső soron a fogyasztók egészségét is veszélyeztetik (napfény nélküli, túlzsúfolt, antibiotikumokkal és nyugtatókkal teli tartás, vállalhatatlan szállítási és vágási körülmények).

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy kezdjen nyílt szakmai, társadalmi és politikai vitát erről a kérdésről, és tegye meg a szükséges lépéseket, valamint a civil szervezetek együttműködését is kérjük a témában. Az LMP továbbá politikai egyeztetést kezdeményez minden országgyűlési frakció meghívásával.

Demeter Márta
frakcióvezető-helyettes

Schmuck Erzsébet
frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.