OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. augusztus 16., péntek 19:06

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 16., péntek (OS) - Antiszemita atrocitás érte a MAZSISZEM elnökét. Rosenfeld Dániel Imre immár több mint 1 éve látja el az elimádkozói illetve a kántori funkciókat a nyíregyházi zsinagóga falai között. Tegnap kora este a Vay Ádám körúton sétált vissza a hitközségre másod magával, mikor arra lettek figyelmesek, hogy először a hátuk mögé, majd közel melléjük húzódott 5 fiatalokból álló biciklis banda.

    Először egymást hergelve, majd irányukba és a zsidóságnak is címezve gyűlöletkeltésre, uszításra alkalmas kijelentéseket tettek skandáltak. Volt köpködés és karlendítés is: "mocskos zsidók gázkamrában a helyük, gázkamrába velük, sieg heil..."

Nem sokkal később a zsinagógához kiérkezett tucatnyi rendőr a rendelkezésükre álló információk és kamerafelvételek alapján hajtóvadászatot indítottak az elkövetők ellen.

A Magyar - Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság vezetője elmondta, ez már a 3. ilyen és ehhez hasonló neofasisztoid zsidóellenes támadás, ugyanis a napokban egy hölgy ismerősének szóltak be a pesti M4 metrón, aki nem is zsidó csak egy egyszerű fejkendőt viselt a meleg miatt: "hülye zsidó kurva" és ott is köpés követte a felháborító megnyilvánulást.

"Mint harmad generációs holokauszt túlélő leszármazott kötelességemnek érzem a Soára való emlékezést és szervezetem a Magyar Kormánynak és más szervezetek felé is beterjeszti azt a kóser kultúrcsomagot, amely megoldást kínálhat a jelen és a felnövekvő generáció számára az egymás iránti gyűlölködés ellen."
www.mazsiszem.hu

     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.