OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. augusztus 31., szombat 14:01

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 31., szombat (OS) - Tovább nő a hallgatói normatíva

        A kormányprogram iránymutatásait követve a Prof. Dr. Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma a felsőoktatásban is a kiváló minőséget jutalmazta az elmúlt egy évben. 2018-ban 25 intézmény és 1744 ösztöndíjas hallgató részesült az Új Nemzeti Kiválóság Program 3,2 milliárd forintos támogatásában. A kiemelkedő tanulmányi eredményű, szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók havi 40 ezer forintos ösztöndíjat kaptak. Erre az ösztöndíjra a teljes idejű (nappali) alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók pályázhattak.
     Közel 7,5 milliárd forintból pedig 9 felsőoktatási intézmény kapott Intézményi Kiválósági Támogatást. Mindezek mellett a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program 2018-as bevezetésével 13 állami felsőoktatási intézmény részesült összesen 15 milliárd forint támogatásban, amelyet meghatározott tématerületeken folyó kutatásokra fordíthattak.
     A hallgatók munkájának nagyobb megbecsülését jelzi, hogy idén az egy főre megállapított normatíva összege 128.520 forintra nőtt, 2020-tól pedig már ez az összeg 166.600 forint lesz. Ez összesen 40 százalékos emelést jelent.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.