OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. szeptember 7., szombat 14:29

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 7., szombat (OS) - Méltó megbecsülést érdemel a gazdatársadalom. Fontos, hogy az ország megbecsülje a földműveseket, akik pótolhatatlan természeti kincsünkkel, mindannyiunk örökségével, a magyar földvagyonnal gazdálkodnak, és egészséges, biztonságos, ízletes élelmiszert termelnek a magyar családok számára – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a III. Földművesek Emléknapján.

    A miniszterhelyettes elmondta: a Földművesek Emléknapja Nagyatádi Szabó István egykori miniszter halálának évfordulóján felmutatja a világ előtt, hogy a földműveseknek pótolhatatlan szerepe van a Kárpát-medencében, a magyar hazában, a magyar történelem folytonosságában, az élet folytonosságában – hiszen a kenyeret adó búza is maga az élet.

Történelmünk győztes csatáiban, honvédő háborúiban, szabadságharcaiban a magyar földműves mindig helytállt az elmúlt évszázadok során – mondta Farkas Sándor. Mint emlékeztetett, a parasztember nemcsak az eke szarva mellett állta a tűző napot, a nehéz fizikai munka kemény megpróbáltatásait; kardforgatóként éppúgy jeleskedett, mint az ugar feltörésében, a föld termővé tételében. Harcainkban, függetlenségünkért vívott háborúinkban az otthonmaradottak biztosították a hátországot, az ellátmányt, a lovakat, a lábasjószágot, a megtermelt élelmet a hazától távol katonáskodó honfitársaiknak.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.