OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2019. szeptember 12., csütörtök 08:17

Az Agrárminisztérium közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 12., csütörtök (OS) - Újabb utat fejlesztettek a Vidékfejlesztési Program forrásaiból

    A vidékfejlesztés, a vidéki térségek felzárkóztatása kiemelt fontosságú a kormány politikájában. Jelentős eredmény, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében a 2020-ig tartó uniós támogatási időszakban jelentős forrás jut mind a helyi infrastruktúrák, mind pedig a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztésére is – mondta Kis Miklós a hajdúnánási külterületi út ünnepélyes átadóján.

Az államtitkár hangsúlyozta: a támogatás segítségével Hajdúnánásnak lehetősége nyílt arra, hogy erősítse a gazdálkodói környezetét, és a település összetartó közössége számára élhető környezetet biztosítson, nem utolsó sorban az utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére is lehetőséget adjon. Az érintett útszakasz felújításához és a gépbeszerzéshez a Vidékfejlesztési Program mintegy 110 millió forintos támogatást nyújtott, amely a teljes beruházási költség 85%-át teszi ki.

Kis Miklós kiemelte, hogy a külterületi helyi közutak megújítására, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére az Irányító Hatóság országos szinten eddig több mint 46 milliárd forint értékben, közel 900 önkormányzatot támogatott. Ennek köszönhetően a karbantartó gépek beszerzése mellett, várhatóan mintegy négyezer kilométer külterületi földút, valamint szilárdburkolatú út kerül kiépítésre és felújításra Magyarországon.
     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.