OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. szeptember 14., szombat 09:05

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 14., szombat (OS) - Szíria: a magyar kormány Kállay kettőse

    Bátortalannak és erőtlennek minősíti a kormány Szíriához fűződő viszonyát a Magyar Békekör. Csalódnia kellett annak, aki a Financial Times híre alapján úgy gondolhatta, hogy Magyarország helyreállítja 2012-ben egyoldalúan megszakított diplomáciai viszonyát Szíriával, és többé nem támogatja a törvényes szír kormány ellen indított háborút. Kormányunk meghátrált, mert Brüsszelből megálljt parancsoltak neki. Egyelőre csak egy diplomata teszi majd tiszteletét Damaszkuszban, de ő is csak alkalmasint. Az úgy teszek, mintha akarnám, de nem tehetem politika Kállay Miklós miniszterelnök II. világháborús kettősét idézi: "kilépnék a háborúból, de szövetségeseink nem hagyják". Kiállni saját érdekünkben, eleget tenni annak, ami elvárható, vállalva akár a kockázatot is a béke, a békés együttműködés érdekében? Ugyan már! Pedig Damaszkusz, az egyoldalú szakítás dacára kész volna nekünk is helyet biztosítani az ország újjáépítésében, üzleti alapon. Nem merünk lépni, hanem mások engedélyére várunk. S közben rettegünk, nehogy a migránsok elözönljenek bennünket. Papolunk arról, hogy a népvándorlás okait a helyszínen kell orvosolni, de semmit sem teszünk érte. Egy fecske röpdös majd Budapest és Damaszkusz között, hátha nyarat csinál! Mi pedig asszisztálunk a színjátéknak, kormányfőnk harcos opportunizmusának, és Kállay kettősének a nemzeti érdek és a szövetségesi hűség között. Mintha nem is békés együttműködésről, a migráció megállításáról, rólunk volna szó!
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.