OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2019. szeptember 18., szerda 14:29

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 18., szerda (OS) - A klímaválság az egész világon ismert és – elenyésző kivétellel – általánosan elismert probléma, amivel a szaktudósok és a felelős politikusok egyre többet foglalkoznak. Magyarországon azonban a klíma vészhelyzet hatékony kezelését, de még a téma érdemi megvitatását is ellehetetleníti az a tájékoztatási vészhelyzet, amely egyébként is megakadályozza az ország minden fontos közügyének széleskörű tudományos-szakmai és társadalmi egyeztetését is.

    Ennek legújabb példáját 2019. szeptember 17-én tapasztalhattuk meg, miután az egyik független parlamenti képviselő ülést hívott össze egy kétségkívül közérdekű ügyben. Hívására a kormánypárti frakciók kivételével minden parlamenti frakció megbízottja, illetve a független képviselők többsége is részt vett a klímaválság elleni fellépésről és a klímaügyi lépések szakmai és társadalmi megalapozásának szükségességéről szóló ülésen, amely zárónyilatkozat egyhangú elfogadásával és sajtótájékoztatón való közzétételével zárult.

Sajnos nem vett részt az ülésen és nem is képviseltette magát az alkalomra szintén meghívott, a klímaválságról, és az azzal összefüggésben kialakuló vízválságról, a termőföldek fogyásáról sokszor határozott elképzelésekkel megnyilatkozott Áder János köztársasági elnök.

Figyelemre méltó viszont megemlíteni, hogy a szervezők több, a témában érintett civil szervezet képviselőjét is meghívták az ülésre, amelyen a civilek a vártnál sokkal nagyobb, lényegében meghatározó szerepet kaptak.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.