OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. szeptember 19., csütörtök 09:51

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 19., csütörtök (OS) -

    A megnyitót követő előadásokból többek között kiderül, hogy a nemzetközi korrupciós rangsorok – különös tekintettel a Transparency International Corruption Perception Indexére – nem alkalmasak sem az egyes országok összehasonlítására, sem tudományos következtetések levonására. A konferencia rámutat arra is, hogy a nemzetközi versenyképességi mérések egyes adatait, bizonyos részeit ajánlott fenntartásokkal kezelni, és semmiképp sem érdemes pusztán csak a versenyképességi rangsorokra, vagy mérésekre alapozni a gazdaságpolitikát. Továbbá fény derül arra is, hogy a nemzetközi hitelminősítő szervezetek által kidolgozott értékelési módszerek nem biztosítják átfogóan az objektivitás, a nyomon követhetőség és az áttekinthetőség követelményét.

A tudományos konferencia arra is rávilágít, hogy a hazai tudományos folyóiratok miként tudnak jobban megfelelni a nemzetközi tudományos standardoknak. A nemzetközi közpolitikai mérések módszertanát a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) mellett működő magyar képviselet vezető munkatársa, a kormányzás és a politikai teljesítmény mérését a gyakorlatban a Századvég Gazdaságkutató tudományos munkatársa mutatja be.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.