OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. szeptember 19., csütörtök 16:04

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 19., csütörtök (OS) - Kapcsolatfelvétel az FDSZ és az ITM között

    2019. szeptember 18-án Palkovics László Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere, Bódis József államtitkár és Horváth Zita helyettes államtitkár a minisztériumban fogadta Dráviczki Sándort a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) újonnan megválasztott elnökét és Szauter Ferenc elnökségi tagot, a győri Széchenyi István Egyetem szakszervezetének elnökét.
A mintegy egyórás megbeszélés során a következő témák kerültek napirendre: az egyetemek várható fenntartóváltása és finanszírozási rendszerének átalakítása, az egyetemek egymással és a kutatóintézetekkel való együttműködésének erősítése, új alapokra helyezése, a nemzetköziesítés problémája és feladatai.
Az FDSZ elnöke elsősorban a versenyképes bérek fontosságát, a közalkalmazotti státusz kérdéseit, valamint a PPP konstrukciók kiváltásának folytatását hangsúlyozta. A tárgyalás során több fontos kérdésben egyetértés mutatkozott, más lényeges kérdésekben azonban további egyeztetésekre van szükség.
A Miniszter reményét fejezte ki az FDSZ-szel való eredményes együttműködésre, szorgalmazta a szakszervezetek intézményi jelenlétének és szerepvállalásának kiszélesítését.
Az FDSZ elnöksége a mai napon meghallgatta a tárgyalásról szóló beszámolót, üdvözölte a kapcsolatfelvételt és a problémák nyílt felvetését. Az elnökség kiemelten fontosnak tartja a bér és a közalkalmazotti státusz kérdését, melyekre konkrét javaslatokat kíván kidolgozni.
FDSZ Elnökség

     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.