OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2019. szeptember 21., szombat 12:08

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 21., szombat (OS) - Horváth Ildikó: Közös célunk az orvosok megbecsülésének további növelése

    Az orvosok alapbére 2016 szeptemberétől 107 ezer forinttal,2017 novemberétől további 100 ezer forinttal emelkedett. A szakvizsgával nem rendelkező orvosok és kórházi gyógyszerészek alapbére 2017 novemberétől 50 ezer forinttal emelkedett.2010-hez képest 76%-kal több pénzt biztosítunk a háziorvosok és a házi gyermekorvosok támogatására. A háziorvosok 2015 és 2018 között minden évben havi plusz 130 ezer forintos többletet kaptak. 2018-ra havi 520 ezer forintra emelkedett a rezsitámogatásuk. A háziorvosi praxisok átlagos havi bevétele 2010 óta 876 ezer forintról 6 millió forintra nőtt. A háziorvosokat praxisvásárlási és letelepedési támogatással is segítjük. A rezidensek havi nettó 100 és 200 ezer forint közötti támogatásban részesülhetnek, és jelentős ösztöndíjat kapnak a házi gyermekorvosnak készülő szakorvos-jelöltek és az ápolóképzésben résztvevőhallgatók is. A béremeléseknek, az odafigyelésnek és fejlesztéseknek köszönhetően 2010 óta 69%-kal csökkent a külföldi munkavállalást tervező orvosok száma.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.