OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. szeptember 21., szombat 14:21

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 21., szombat (OS) - A Fidesz már el sem akarja játszani, hogy betartja a jogszabályokat

    Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a győri helyi választási bizottság legutóbbi ülésére nem engedték be az ellenzéki delegáltakat, miközben döntést hoztak egy kormánypárti jelölt ügyében: a Fidesz ezzel sokadszorra bizonyította be, hogy a választásokra csak kellemetlen színházként tekint, ahol a lehető legkevesebb mozgásteret kell engedni az ellenzéknek.

A győri helyi választási bizottság ülését azért hívták össze, mert az egyik szocialista képviselő beadványban kifogásolta, hogy Borsi Róbert fideszes jelölt egy iskolában kampányolt. A bizottság városházán tartott ülésére ugyanakkor egyszerűen nem engedték be Juhász István ellenzéki delegáltat. Sőt, az sem biztos, hogy tartottak ülést: lehetséges, hogy az ügy tárgyalása nélkül nem marasztalták el a fideszes jelöltet.

Az eset újabb bizonyítéka annak, hogy a fideszes helyi kiskirályok már arra sem veszik a fáradtságot, hogy legalább a törvényesség látszatát fenntartsák, már el sem akarják játszani, hogy betartják a demokratikus játékszabályokat. Nem megválasztott képviselőnek, hanem uralkodónak tekintik magukat, akik bármit megtehetnek. Ennek fogunk véget vetni október 13-án Győrben, és az ország minden pontján.

Glázer Tímea
az ellenzék győri polgármester-jelöltje

Varjú László
országgyűlési képviselő, DK

Varga László
Országgyűlési képviselő, MSZP

Ungár Péter
országgyűlési képviselő, LMP

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.