OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. október 8., kedd 16:25

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 8., kedd (OS) - Hernád nem válhat a közvagyon eltüntetéséhez asszisztáló fideszes vezetők áldozatává!

    Átlátható, ellenőrizhető és korrupciómentes településvezetést ígért Chladek Tibor, a demokratikus ellenzék polgármester-jelöltje Hernádon, a korrupció szimbólumává vált községi sportpálya előtt Bősz Anettel, a Liberálisok országgyűlési képviselőjével tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke felelevenítette, hogy a korrupció és az eltüntetett közpénz-milliók miatt hírhedtté vált sportpálya ügyében ő maga tett feljelentést csalás, költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával 2018 novemberében. A Hernádi Sportegyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közreműködésével több mint 10 millió forint TAO-támogatást kapott ugyanis a sportpálya kerítésének felújítására, az előre szabálytalanul kifizetett beruházás azonban nem valósult meg. A kerítés egy része végül az önkormányzat költségvetéséből készült el, az állami támogatás pedig nyomtalanul eltűnt.

Bár Chladek Tibor feljelentése nyomán a NAV nyomozást indított a sportpálya ügyében, a mai napig nem tudni, hová tűnt a közel 11 milliónyi közpénz, hogyan fordulhatott elő, hogy egy Pest megyei és hernádi kötődéssel egyáltalán nem rendelkező, építőiparral korábban nem is foglalkozó nyíregyházi cég, az M & N Fogtechnika Bt. nyerte el a beruházás kivitelezését, és egyáltalán, ki a korrupciós botrány felelőse.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.