OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 25. hétfő
Ismertető


2019. október 9., szerda 11:48

A Rejtett Kincsek Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - Három ország szakemberei fogtak össze annak érdekében, hogy a korai fejlesztés még több atipikusan fejlődő, illetve sérült gyermek számára váljon elérhetővé.

    A 2018 novembere és 2020 októbere között gyakorlatba ültetendő, az "Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztése online támogatással" elnevezésű Erasmus+ program keretében a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, valamint a kassai Centrum Liberta egy e-learning rendszer létrehozását vállalta. Az online platform magyarul, románul, szlovákul és angolul lesz elérhető, a modulok pedig hat fejlesztési terület köré csoportosulnak majd, melyek: a gondolkodás, önállóság, szocializáció, kommunikáció, finommozgás és nagymozgás.

Mielőtt a nagyközönség számára is elérhetőek lesznek a leckéket tartalmazó modulok, a három szervezet szakemberei a magyar nyelvű, "Szófelismerési tréning" modullal tesztelik az eltérő fejlődésű gyermekekkel és szüleikkel a metodikát, majd tervezetten összesen három magyar nyelvű leckéket tartalmazó, valamint egy szlovák és egy román nyelvű modul készül el. Kifejezett célja a programnak az, hogy a jövőben gyógypedagógus szakemberek saját modulokkal, ezen belül leckékkel bővítsék a hat fejlesztési területen belül az e-learning tananyagokat.
     Kiadó: Rejtett Kincsek Down Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.