OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. október 10., csütörtök 20:14

A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - Csillogás a múzeumban és a divatban -    Estélyik, fellépőruhák, nemesi öltözékek, és a hétköznapok csillogása jelenik meg a tegnap megnyílt Ragyogj! - Divat és csillogás című öltözködéstörténeti tárlaton a Kiscelli Múzeum romtemplomában.

    A kiállítást Péterfy Bori színész, énekes nyitotta meg, aki maga is hozzájárult egy világítós fellépőruhával a tárlathoz. Szatmári Judit Anna kurátor, a Kiscelli Múzeum textilgyűjteményének vezetője a tárlattal a múzeum gazdag ruhagyűjteményét szerette volna megmutatni, de a rendezőelv, a csillogás rengeteg jelenleg is működő szalon ruháit is bevonzotta. Így jött létre a közel száz, ragyogó, csillogó, aranyszállal szőtt, láncokból font, vagy épp flitteres ruhát bemutató tárlat. A díszruháktól az "átsímítós" pólóig sok mindent láthatunk, miközben eljutunk a nemesi kiváltságot jelentő, mívesen kidolgozott daraboktól a 80-as évek diszkószettjeihez. A kurátor fénylő égitesteket választott a ruhák tematizálásához: belépve egy óriási nap-motívum uralja a teret, amely a hatalmat szimbolizálja. Az Erzsébet királynő esküvői ruhájából készített palástot körülragyogják az éjszaka csillagai egy-egy ruha formájában. Mellettük a hold sejtelmes fényét az ezüst és fehér darabok idézik meg. A március közepéig tartó kiállításban ragyogó programok által tartott tárlatvezetések, csillogós farsang – várja a látogatókat. A Kiscelli Múzeum Ragyogj! kiállítása mindazoknak szól, akiket a divat, a társadalom változása, vagy a fényűzés érdekel. Fotók: https://bit.ly/2pfeVwr
     Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.