OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. október 11., péntek 16:32

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. október 11., péntek (OS) - Az NPRSZ hamarosan megnyitja hazánk első, diplomácia és protokoll szakkiállítását

    A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) szeptemberi szakmai napján - melyen a honvédelmi miniszter tartott előadást – Horváth Attila elnök bejelentette, hogy a tervezettnél korábban, 2020 januárjában nyílik hazánk első, diplomácia és protokolltörténeti időszaki és vándorkiállítása a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum társszervezésében.

A beltartalom meghatározása, valamint a bemutatásra szánt műtárgyak gyűjtési munkálatai Hossó Nikoletta, az NPRSZ alapító elnökének ötlete és kezdeményezése nyomán tavasszal megkezdődtek.
A cél precedenst teremtve bemutatni a diplomácia és protokoll területeit, hiszen mindezidáig ilyen tematikájú tárlatot nem rendeztek.
A téma jelentősége, és közérdekű, ugyanakkor zárt jellege miatt komoly érdeklődésre tarthat számot a nagyérdemű látogatóközönség körében. Kiemelt célcsoport az államigazgatásban tevékenykedő aktív, illetve jövőbeni protokoll szakemberek, diplomaták, rendezvényszervezők, tolmácsok és egyetemi hallgatók.

A tárlat a szakmai hitelesség jegyében együttműködő intézmények, közgyűjtemények bevonásával valósul meg: Külgazdasági és Külügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Magyar Nemzeti Múzeum, HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Országgyűlési Múzeum, Zászlómúzeum, Szabadúszó Fordítók- és Tolmácsok Egyesülete.

Bővebben: https://europrotokoll.hu/nemzetkozi-protokoll-szakemberek-szervezete/
     Kiadó: Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.