2024. április 28. vasárnap

2019. október 16., szerda 10:56

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság közleménye
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - "100% ember – Élj vele bátran!" szlogennel országos kommunikációs kampányt indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság, mely a tíz éve alapított egyenlőbánásmód-referensi hálózatot népszerűsíti. A kampány október közepétől hívja fel a figyelmet a megyékben és járásokban elérhető referensek szolgáltatásaira, valamint a diszkriminációval szemben garantált jogorvoslat lehetőségére.

Az EBH a "100% ember – Élj vele bátran!" szlogennel nyomatékosítja, hogy az emberi méltóság mindenkit megillet. A diszkrimináció mindig sérti az emberi méltóságot, a hátrányos megkülönböztetés jogellenes. Jogorvoslat a hatóság eljárásában érvényesíthető.
A hatóság független, autonóm államigazgatási szervként 2009 szeptemberétől működteti a megyei egyenlőbánásmód-referensek országos hálózatát a diszkrimináció megelőzése és a hatósági eljárás elősegítése érdekében.
A referensek minden héten, a hatóság honlapján közzétett időpontokban az ügyfelek közelében, a megyeszékhelyek jól megközelíthető, akadálymentes intézményeiben és civil partnereknél tartanak ügyfélfogadást, amely havonta egyszer más megyei településen is elérhető.
A referensek tájékoztatják az érdeklődőket az egyenlő bánásmód kötelezettségéről, valamint a diszkriminációhoz kapcsolódó kérelmek elkészítésének és benyújtásának támogatásával segítik a hatósági eljárás kezdeményezését.
Több mint tizennyolcezer ügyfél kereste fel a hálózatot, és közel ezer panaszos kezdeményezett eljárást az egyenlőbánásmód-referensek közreműködésével az elmúlt tíz évben.

Kiadó: Egyenlő Bánásmód Hatóság