OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. október 16., szerda 10:56

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság közleménye
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - "100% ember – Élj vele bátran!" szlogennel országos kommunikációs kampányt indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság, mely a tíz éve alapított egyenlőbánásmód-referensi hálózatot népszerűsíti. A kampány október közepétől hívja fel a figyelmet a megyékben és járásokban elérhető referensek szolgáltatásaira, valamint a diszkriminációval szemben garantált jogorvoslat lehetőségére.

    Az EBH a "100% ember – Élj vele bátran!" szlogennel nyomatékosítja, hogy az emberi méltóság mindenkit megillet. A diszkrimináció mindig sérti az emberi méltóságot, a hátrányos megkülönböztetés jogellenes. Jogorvoslat a hatóság eljárásában érvényesíthető.
A hatóság független, autonóm államigazgatási szervként 2009 szeptemberétől működteti a megyei egyenlőbánásmód-referensek országos hálózatát a diszkrimináció megelőzése és a hatósági eljárás elősegítése érdekében.
A referensek minden héten, a hatóság honlapján közzétett időpontokban az ügyfelek közelében, a megyeszékhelyek jól megközelíthető, akadálymentes intézményeiben és civil partnereknél tartanak ügyfélfogadást, amely havonta egyszer más megyei településen is elérhető.
A referensek tájékoztatják az érdeklődőket az egyenlő bánásmód kötelezettségéről, valamint a diszkriminációhoz kapcsolódó kérelmek elkészítésének és benyújtásának támogatásával segítik a hatósági eljárás kezdeményezését.
Több mint tizennyolcezer ügyfél kereste fel a hálózatot, és közel ezer panaszos kezdeményezett eljárást az egyenlőbánásmód-referensek közreműködésével az elmúlt tíz évben.

     Kiadó: Egyenlő Bánásmód Hatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.