OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. október 17., csütörtök 10:37

A Békatutaj Szabadidősport Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 17., csütörtök (OS) - Fásítással csökkenti környezetterhelését egy magyar utazási iroda

    Magyarországon első utazási irodaként szervez faültetést az egri illetőségű Békatutaj novemberben. A kalandtúrákat szervező utazási iroda non-profit akciójának célja, hogy utasai és túravezetői által generált üvegházhatású gáz kibocsátást legalább részben ellensúlyozzák a fák növekedése során megkötött szén-dioxiddal. A hagyományteremtő céllal indított akció keretében első évben 300 csemetét ültetnek el az önkéntesek Eger mellett, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Natura 2000 területre

Köztudott tény, hogy az utazás - különösen a repülés - azon emberi tevékenységek közé tartozik, amelyek legjobban terhelik a Föld légkörét üvegházhatású gázokkal, így hozzájárulnak a globális klímaváltozáshoz. A Békatutaj vezetői elhatározták, hogy lépéseket tesznek tevékenységük hatásának csökkentése érdekében.

Az utazásszervező cég minden jelentkezéskor felajánlja utasai számára, hogy fogadjanak örökbe 1, 2 vagy 3 csemetét az utazás távolságának függvényében. Egy csemete örökbefogadásának költsége 1850 forint, amiből fedezik az átlagosan egy méteres magasságú csemeték beszerzését, ápolását és a terület körbekerítését. Csemetét egyébként nem csak utasok fogadhatnak örökbe. Az egyesület bankszámlájára utalva bárki lehet "csemete tulajdonos".

     Kiadó: Békatutaj Szabadidősport Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.