OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. október 18., péntek 12:49

A Hintalovon Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 18., péntek (OS) - Fújjátok meg a sípokat! Itt az ideje a vészjelzésnek!

        Gyermekjogi Szimpóziumot rendeztek a Pannonhalmi Főapátságban. Vannak jó csendek és rossz csendek. A cinkosság, az elhallgatás mellé nem állhatunk. Sok félelem merül fel már a téma említésével kapcsolatban, de a gyerekek biztonságának fontosságát senki nem kérdőjelezi meg. A szimpóziumon neves nemzetközi szervezetek és a hazai egyházi, állami, valamint oktatási szféra – többek között a Klebelsberg Központ, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az Evangélikus és Református Egyház, a Gyermekpszichiátriai Szakmai Kollégium, a Kiskorúak Védelme Pápai Bizottsága és az ECPAT Austria – képviseltette magát.
     A Pannonhalmi Főapátság és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös kezdeményezéseként létrejött eseményen több mint ötszázan vettek részt, állami és egyházi iskolák vezetői, szakmai szervezetek képviselői egyaránt. A konferencia moderátora Dr. Rubovszky Rita, a Patrona Hungariae Iskolaközpont igazgatója ezekkel a szavakkal indította útjára a közös gondolkodást: "Ma valami nagyon fontos történik a Pannonhalmi Főapátság falai között", majd azzal folytatta, hogy a konferencia hidat képezhet az egyházi, állami és civil szféra között."Nagy öröm számomra (egy, a hazánkban ezer éve oktatással és neveléssel is foglalkozó szerzetesrend képviselője számára), hogy éppen a gyermekvédelem az, ami világnézettől és pártpolitikai preferenciáktól függetlenül közös nemzeti ügy lehet" – nyitotta meg a Pannonhalmi Gyermekjogi Szimpóziumot...

     Kiadó: Hintalovon Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.