OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. október 18., péntek 12:50

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2019. október 18., péntek (OS) - Együttműködésről állapodott meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Pekingi Befektetésösztönzési Szolgáltató Központ (Beijing Investment Promotion Service Center, BIPSC).

        2019. október 18-án Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke és Su Hong, a Pekingi Önkormányzathoz tartozó BIPSC vezérigazgató-helyettese Budapesten aláírták a két szervezet közötti együttműködési szándéknyilatkozatot. A két, gazdaságfejlesztési fókuszú szervezet célja a pekingi és budapesti mikro-, kis és középvállalkozások, startupok és egyéb gazdasági és szakmai szervezetek közötti tapasztalatcsere ösztönzése. Az együttműködés keretében rendszeresen informálják egymást a vállalkozások számára nyitva álló lehetőségekről, az általuk szervezett nemzetközi startupversenyekről, valamint megosztják egymással a vállalkozásfejlesztés területén összegyűlt jó gyakorlatokat.
     Szalai Piroska elmondta: hasonló megállapodást eddig csak a szomszédos államok és Düsseldorf szervezeteivel kötött a BVK, ezek kedvező tapasztalatai alapján nagy várakozásokkal tekintenek a pekingi együttműködés elé is.
     Su Hong kifejtette: azért Budapestet keresték fel, mert a régióban itt a legerősebb a gazdaság növekedése. A Peking mellett működő innovációs parkban is várják az érdeklődő magyar vállalkozásokat, valamint kínai befektetőknek is bemutatnák az ígéretes cégeket.
A BIPSC delegációja a BVK mellett felkereste a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát, valamint a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központot is.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.