OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. október 20., vasárnap 14:43

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 20., vasárnap (OS) - KEP ünnepi megemlékezés október 23-ról, a köztársaság kikiáltása 30. évfordulójáról az Akadémián

    A rendezvény első témájaként a KEP ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os forradalomról és a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról október 17-én az Akadémia Könyvtár tanácstermében. A himnusz elhangzása után rövid köszöntőt tartottak Dr. Czeglédi József KEP elnök, Prof. Kroó Norbert akadémikus és Prof. Marinovich Endre a VERITAS főigazgató helyettese. Felkért előadónk Dr. Szűrös Mátyás, 1989/90-ben a Magyar Köztársaság ideiglenes köztársasági elnöke, az Országgyűlés korábbi elnöke, külpolitikus, diplomata volt, aki a Magyar Köztársaság 1989. október 23-i kikiáltása körülményei, főbb tapasztalatai témában tartott előadást.
A rendezvény levezető elnöke: Dr. Czeglédi József a KEP és 56-os Dialógus Bizottsága elnöke volt. Bemutatta az előadót Szűrös Mátyás v. ideiglenes köztársasági elnököt, úgy is mint aki 30 évvel ezelőtt parlamenti dolgozószobája teraszáról kikiáltotta a köztársaságot 100 ezer ember előtt. Az előadó megosztotta tanulságul szolgáló gondolatait és a személyes tapasztalatait. A nevezetes eseményekhez vezető időszakban növekvő konfliktusa volt a pártvezetéssel: túl nemzeties politikát kezdett képviselni, így más feladattal bízták meg, a parlament – akkor nem túl súlyosnak számító – elnökévé "térítették el". (További inf.: www.kepcp.hu )

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.