OS Országos Sajtószolgálat
2023. november 28. kedd
Ismertető


2019. október 20., vasárnap 14:44

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2019. október 20., vasárnap (OS) - KEP ünnepi megemlékezés október 23-ról, a köztársaság kikiáltása 30. évfordulójáról az Akadémián

    A jelenlegi kormányról úgy vélekedik, hogy senkinek nem akar rosszat. Álláspontja, hogy építeni, alkotni csak békében lehet, ennek fenntartását elsődlegesnek tartja. A stabilitásban mindazok támogatására szükség van, akik erre törekszenek. Az emberek gondolkodásának átalakítása hosszú folyamat.
Hozzászólók kiemelték hogy a rendszerváltoztatás és annak fontos eseménye, az ideiglenes elnök úr személyéhez fűződő korszakalkotó esemény, a köztársaság kikiáltása nemcsak Magyarországon változtatta meg a gazdasági, politikai berendezkedést, hanem a Pán-európai piknikkel együtt nemzetközi hatást generált Németországban és az európai  térségben. Nagy jelentőségű, hogy békés úton történt az átalakulás. Kérdés hangzott el a fiatalokat érintő vonatkozásokról, tanulságokról, valamint a diplomácia szerepéről és jelentőségéről a mai erőviszonyok és politikai fejlemények közepette. Megkérdezték, hogy az utána következő korszak kormányai mennyire hasznosították véleményét, politikáját. Kérdésekre válaszul rámutatott a három fő problémára: 1) rossz irányba tart az emberiség, az atomfegyverkezés bizonytalan kilátásokkal fenyeget; 2) túlnépesedés, 3) klímaváltozás. Szerinte ezeket nagyobb konfliktus nélkül nem könnyen lehet megoldani.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.