OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. október 28., hétfő 09:19

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. október 28., hétfő (OS) -

        Lakcímváltozás bejelentése esetén a személyes ügyintézés során nemcsak a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát) cserélik ki, hanem a személyazonosító igazolvány tároló elemén is rögzítik az új lakcímet, amennyiben a polgár rendelkezik eSzemélyivel. Lakcímadat utólagos rögzítésére csak személyes ügyintézés során van lehetőség. Amennyiben a külföldi cím változásának bejelentése elektronikus úton történik, az új külföldi cím nem kerül automatikusan a személyazonosító igazolvány tároló elemére, erre csak személyes ügyintézés útján van lehetőség.
     Fontos, hogy a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt nem váltja ki az eSzemélyi, a lakcímkártyára abban az esetben is szükség lehet az ügyintézés során, ha ezen adatok már rögzítésre kerültek az eSzemélyi tároló elemén.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.