OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. november 5., kedd 13:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 5., kedd (OS) - A Fidesz sunyi módon nyerészkedik a nyugdíjasokon!

    A Fidesz-kormány szándékosan nyerészkedik a nyugdíjasokon, amikor rendszeresen alultervezi az inflációt és erre hivatkozva év elején csak kisebb nyugdíjemelést ad. Ezt ugyan most év végén korrigálják, de a tény ettől még tény marad: Orbánék 10 hónapon át használják a nyugdíjasok pénzét úgy, hogy ezért semmilyen ellentételezést nem adnak!

Ráadásul a mostani, 0,7 százalékos kiegészítő emelés egyáltalán nem fedezi az élelmiszerek átlagosan 5,1 százalékos drágulását! Ezt minden nyugdíjas a saját zsebén is érezheti, amikor lemegy a boltba bevásárolni.

A Fidesz szegényebbé tette a nyugdíjasokat, ezt már a Központi Statisztikai Hivatal számai is bizonyítják: eszerint a nyugdíjas jövedelmi szegénység 2010 óta több mint a duplájára nőtt: 4,6 százalékról 10 százalékra!

Mi baloldaliak tudjuk, hogy mit kell majd tennünk: olyan nyugdíjszámítás kell, ami követi a gazdasági növekedést, valamint a bérek és az árak változásait! Nem szabad tovább tiltani a nyugdíj melletti munkavégzést! Vissza kell adni a rokkantnyugdíjasok ellátását és kedvezményeit és emelni kell a nyugdíjminimumot is!

Az MSZP javaslatcsomagja a nyugdíjasok megbecsülésének és az idősek szociális biztonságának megteremtéséről ott van a Parlament előtt. Tudjuk, hogy a Fidesz ezt nem fogja támogatni, de ha az emberek mellénk állnak, velük együtt elég erősek leszünk ahhoz, hogy mindezt véghezvigyük!

MSZP

Bővebb információ: Gurmai Zita, frakcióvezető-helyettes
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.