OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 6., szerda 09:07

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Magyar filmet nézni menő: újra indul a Filmteszt - "Teszteld a tudásod és nyerj!"

    Minden idők egyik legizgalmasabb online kvízjátékára invitálja a fiatalokat a DUE Médiahálózat. A Nagy Magyar Filmteszt 3. edukatív vetélkedő során filmes tárgyú kérdésekben mérhetik össze tudásukat 14 és 20 év közötti diákok. A magyar filmek legnagyobb tudorát a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával keresi a DUE. A háromfordulós vetélkedő versenyzői nem csak tudásukat bővíthetik, a legjobbak értékes díjakat is nyernek.

A Magyar Nemzeti Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné népszerűsíteni a klasszikus és új magyar filmeket, valamint bővíteni a fiatalok filmes ismereteit. Az idén harmadjára induló országos játékba az elmúlt 2 évben összesen több mint 35 ezer fiatal kapcsolódott be.

A Nagy Magyar Filmteszt első fordulójában egy 20 kérdésből álló online tesztet kell kitölteniük a fiataloknak a www.filmteszt.hu oldalon. Az online játékra 2020. február elejéig van lehetőség.
A középdöntőbe a legjobb 1000 induló kap meghívást; itt már személyesen mutathatják meg filmes tudásukat a diákok. A 12 legjobb tesztkitöltő pedig bekerül a döntőbe.

A fődíj egy Samsung Galaxy Note 10 sőt a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik. A döntőben persze minden bejutó nyer: lehetőséget kap, hogy ellátogasson egy magyar film forgatására, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.