OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 6., szerda 12:50

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Borkai "elhúzza a csíkot" - a győri képviselőtestületnek is ezt ajánljuk

    A Győr városára szégyent hozó Borkai Zsolt lemondása megkésett, a 3K-s (közpénz, kokain, kurtizán) botránya kiderülése után azonnal távoznia kellett volna a közéletből, polgármesterjelölt sem maradhatott volna. A Jobbik álláspontja egyértelmű: Győrnek tiszta lappal kell indulnia, az új városvezetőnek és a remélhetőleg megújuló képviselőtestületnek a hatóságokkal együttműködve ki kell vizsgálniuk minden, Borkai Zsolthoz és ügyvéd barátjához köthető korrupciógyanús ügyletet. A Jobbik felszólítja a győri közgyűlést, hogy a törvényi lehetőségeken belül legkorábban oszlassa fel magát. Csak egy megújult közgyűlés lehet képes a városban kialakult megosztottságot feloldani és a napvilágra került korrupciós ügyeket feltárni. Borkai a lemondását azzal indokolta, hogy szereti Győrt és nem akar gátja lenni a város fejlődésének. Kijelentésének hitelét nagyban rontja, hogy amennyiben ezeket a szavakat a legkisebb mértékben is komolyan gondolná, már a botrány kirobbanásakor, a választások előtt visszalépett volna a polgármester-jelöltségtől. A tisztességes, egyenes eljárás helyett azonban Borkai és a győri Fidesz az emberek átverését választotta. A kialakult helyzeten csak csak egy új és teljes körű választás segíthet.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, Győr-Moson-Sopron megyei elnöke
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.