OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2019. november 7., csütörtök 18:34

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - Nem a rendőrség útdíjellenőrzésének szigorítása okozza a tehergépkocsik hosszabb várakozási idejét a schengeni határszakaszon. A tehergépjármű-forgalommal leginkább érintett határátkelőhelyek teljes kapacitással működnek.

    Az év végéhez közeledve – a korábbi évek gyakorlata szerint – tapasztalható a nemzetközi tehergépjármű-forgalom megnövekedése a határátkelőhelyeken. Várhatóan az év végéig számítani lehet az áruszállítást végző gépjárművek egyre növekvő forgalmára.  

A rendőrség, ahogy eddig is, a törvényi kötelezettségének eleget téve határforgalmi ellenőrzés keretében vizsgálja, hogy a megtett úttal arányos útdíj fizetésére köteles gépjárművekkel kapcsolatban az üzembentartók eleget tettek-e a díjfizetési kötelezettégüknek. Az ellenőrzés során minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsinál, nyerges vontatónál, illetve az ilyen gépjárműből és az általa vontatott pótkocsiból, félpótkocsiból álló járműszerelvénynél vizsgálják, hogy a járműhöz kapcsolódóan a megelőző 150 nap során volt-e útdíjfizetéssel kapcsolatos jogsértés.

     Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.