OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 14., csütörtök 17:19

A Jobbik parlamenti frakcióának közleménye
    Budapest, 2019. november 14., csütörtök (OS) - A közszférával fizettetik meg a kormányzati korrupció árát?

    A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem érti, miért rendelt el titokban lészámstopot a kormány az amúgy is munkaerőhiánnyal küzdő közszférában.

Előbb az egészségügyben elrendelt, a közvélemény előtt letagadott, a kórházvezetők számára azonban megerősített létszámstopról adott hírt a kormánytól független, valódi sajtó, majd újabban a teljes közszférában elrendelt létszámbefagyasztásról érkeztek hírek. Miközben a kórházak súlyos szakemberhiánnyal küzdenek, a rendőröket túlóráztatással zsigerelik ki, illetve korábban több kormányablakot is amiatt kellett bezárni, mert elfogyott a munkaerő. Közben a kedd esti törvénymódosító dömpingben beterjesztettek a közszférát érintő számos tervet, amelyek helyenként még növelnék is a kormányhivatalok feladatait. Elvonnák például az önkormányzatok építési igazgatással kapcsolatos hatásköreit, s átadnák a kormányhivataloknak, így az önkormányzatoknak attól kezdve nem lenne beleszólásuk abba, hogy mi épülhet a településükön.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is bérrendezést és 21. századi európai munkafeltételeket követel a magyar közszférában dolgozóknak.A Jobbik óva int attól, hogy a magyar kormány a közszférán spórolja meg az Európai Unió által a napokban kilátásba helyezett sok száz milliárd forintos, uniós pályázatok miatti gigabüntetést, vagyis hogy a rendszerszintű kormányzati korrupció árát a közszférával fizettesse meg.

Potocskáné Kőrösi Anita
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.