OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 16., szombat 18:53

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 16., szombat (OS) - A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) és a Tungsram stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség 2019. november 15-én megtartott, összevont választmányi és elnökségi ülésén, melynek a Tungsram volt a helyszíne, ill. házigazdája. A cél, hogy tevékenységük eredményeiből szűkebb környezetükön túl a tágabb közösség is részesülhessen. A szerződés nagy hangsúlyt helyez a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésére és a tehetségkutatásra, -gondozásra. Az aláírást követően Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy "Örökségünk az innováció".

    "A Tungsramnál úgy tartjuk, hogy az innováció egyben örökségünk és jövőnk záloga is. Így természetes, hogy a Magyar Innovációs Szövetséggel szoros partnerségre léptünk, amire rendkívül büszkék vagyunk", mondta Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója. "Mindkét szervezet fontos célja Magyarország versenyképességének növelése, és osztjuk azt az elképzelést, hogy ennek kulcsa az innováció."

"Mivel a Tungsramnál a K+F és innovációs tevékenység előtérbe került, a MISZ csatlakozik ehhez, és - a saját eszközeivel - segíti˝. "Nagyon bízunk abban, hogy a stratégiai együttműködési megállapodás valóban csak egy kezdetet jelent, és közös aktivitásokat, projekteket és együttműködéseket eredményez˝ - jelentette ki dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, ill. Prof. Dr. Szabó Gábor, elnök.

     Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.