OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 18., hétfő 13:17

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) -

        A kármentesítés és a projekt során érintett növényzetet (fák, zöldterületek) a munkálatokat követően – a helyi szabályozás szerinti 35% mértékű zöldfelületi mutatót is meghaladóan – újratelepítjük, ez által összesen – a telekingatlant körbehatároló véderdősávval együtt - több mint 13 500 m2 zöldfelületet hozunk létre.
     A kármentesítési és kivitelezési munkálatokból fakadóan a környező utakon ideiglenesen megnövekedett teherforgalomra kell számítani, amely miatt a környéken élők türelmét és megértését kérjük.
     Az átmeneti forgalom növekedés kizárólag az Ipacsfa utca – Közdűlő út – Besence utca-t érinti, Méta utcai kihajtással.  Az elszállítás során érintett Budapest XVIII. kerület Méta utca-Besence utca kereszteződésében a Fővárosi Önkormányzat beruházása keretében előzetesen lámpás kereszteződés valósult meg a kármentesítési és kivitelezési munkálatokból fakadó forgalom szabályozására, segítve a helyi lakosok és az átmenő forgalom akadálytalan és biztonságos közlekedését a kivitelezési időszakra is.
     A projekt keretében a jelenleg használaton kívüli telken egy úgynevezett Logisztikai és Szolgáltató Központ létesül, amelynek egyik elsődleges célja a dél-pesti kerületek hulladékgyűjtésből adódó forgalomterhelésének és a hulladékbegyűjtő járművek - az általuk megtett távolság csökkenésével - károsanyag kibocsátásának jelentős mérséklése, ezzel is hozzájárulva Budapest Főváros környezetvédelmi erőfeszítéseihez.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.