OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. november 18., hétfő 13:17

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) -

        A környező kerületek lakosságának jobb kiszolgálását biztosítja a projekt keretében megvalósuló újabb korszerű 1900 m2 alapterületű hulladékudvar. A szakképzett személyzet által működtetett zárt hulladékátvevő helyen a háztartásokban keletkező veszélyes, illetve speciális kezelést igénylő, valamint újrahasznosítható hulladékok átvétele történik.
     A kerületben ugyanezen projekt keretében 2015-ben nyitotta meg kapuit a Főváros egyik Szemléletformáló és Újrahasználati Központja. Ezen típusú létesítmények egyrészt hulladékudvarként működnek, ahol a budapesti lakosok leadhatják csomagolási és egyéb, anyagfajtánként szelektíven gyűjtött veszélyes, továbbá speciális kezelést igénylő hulladékaikat. Az átvett hulladékokat zárt környezetben ideiglenesen tárolja az üzemeltetésüket ellátó FKF Nonprofit Zrt. majd átadja – anyagfajtától függően – újrahasznosításra vagy ártalmatlanításra. Másodlagos funkciójuk az újrahasználat; a már megunt vagy feleslegessé vált, ugyanakkor más számára még használható tárgyak díjmentes átvétele. A cél az átvett tárgyak minél nagyobb arányban a lakossághoz való visszajuttatása, ezzel a hulladékkeletkezés csökkentése, az újrahasználati arány növelése. Harmadlagosan pedig a Központok modern oktatótermei lehetőséget biztosítanak környezetvédelmi, szakmai konferenciák, a fővárosban és különösen a környező kerületekben élő vagy tanuló gyermekek részére interaktív tanórák megtartására.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.