OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2019. november 20., szerda 10:29

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Folytatódik, mert sikeres a VGYKE "Szülő Példa Érték" Programja

         Újból útjára indul a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének önérvényesítést segítő klubfoglalkozása, melynek helyszínei továbbra is a budapesti Lámpás Klubok. A "Szülő Példa Érték" program fókuszában a fogyatékos - látássérült vagy halmozottan sérült – gyermekeket nevelő szülők, és a látássérültként gyermeket nevelő szülők állnak.
     Fodor Ágnes VGYKE elnöke: Hatalmas érdeklődés és figyelem övezte korábbi rendezvénysorozatunkat. Programunk hiánypótló jelleggel indult, a jogban kevésbé járatos személyeket megpróbáltuk eligazítani a jog útvesztőiben. Összesen 8 előadást tartunk és egyéni jogi tanácsadást is. Megjelentetünk egy kiadványt a témában - hasznos információkról és jó gyakorlatokról. Továbbra is kiemelt fontosságúnak tartjuk az önérvényesítést, az önérvényesítésre való felkészítést.
     Budapesten összesen 13 kerületben működik a VGYKE szárnyai alatt Lámpás Klub. Az adott kerületben tevékenykedő civil szervezők látássérült kerületi lakosoknak nyújtanak segítséget Szülő Példa Érték programunk befogadásával és népszerűsítésével.
     "Halmozottan sérült gyerekemet ápolom, kaphatok-e nyugdíjat is az ápolási díj mellett?" "Látássérültként szeretnék végrendelkezni, de hogyan?" Tagjaink előadás formájában ismerik meg az intézményrendszerek felépítését, barangolnak a jog labirintusában.
     Támogatók: EMMI, NFSZK

VGYKE
Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.