OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. november 20., szerda 12:49

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Folyamatos intézkedések a szabályszerű működés érdekében

        Prof. Dr. Kásler Miklós miniszteri kinevezését követően, amint észlelte a kórházfenntartó gazdálkodása körüli problémákat, teljes vezetőcserét rendelt el az Állami Egészségügyi Ellátó Központ élén. A háttérintézmény új főigazgatója hivatalba lépését követően – de már az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzésével érintett időszaka után – áttekintette az ÁEEK pénzügyi- és vagyongazdálkodását, és az emberi erőforrások minisztere felé történő folyamatos beszámolás mellett intézkedéseket hajtott végre a szabályszerű működés helyreállítása érdekében.
     Így – tehát még az ÁSZ-jelentéstervezet kézhezvételét megelőzően – intézkedések történtek annak érdekében, hogy a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése szabályszerű legyen, hogy megteremtse az ÁEEK átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodásának feltételeit, valamint hogy az ÁEEK pénzügyi és vagyongazdálkodása megfeleljen a jogszabályi előírásoknak.

     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.