OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. november 20., szerda 16:21

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Környezettudatos és fenntarthatóságra nevelést! -

    Ma van a gyermekek jogainak világnapja: az ENSZ napra pontosan 30 esztendeje fogadta el a Gyermekjogi Egyezményt, amely deklarálja azon jogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek a világon. Még ma is világszerte óriási problémák vannak a nyugodt környezetben eltöltött gyermekkor megélésében, a megfelelő táplálkozás lehetőségeiben, ahogy a megfelelő oktatáshoz való hozzájutás kérdésében is.

Magyarországon sem rózsás a helyzet, és addig nem nyugodhatunk meg, amíg 125 ezer magyar gyerek él mélyszegénységben, ami az uniós átlag duplája. Nem jutnak elég ételhez, és a jövőjük is szinte előre el van döntve, mert a jelenlegi oktatási rendszer nem hagy nekik kitörési lehetőségeket. Az LMP szerint valódi szociális kormányzásra van szükség, mely fő prioritásként tekint a gyerekek jogainak biztosítására. Csak egy átfogó fejlesztési program segíthet felzárkóztatni a hátrányos helyzetben élő gyerekeket, hogy szociális körülményeik helyett tehetségük határozhassa meg jövőjüket.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.