OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. november 26., kedd 18:48

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2019. november 26., kedd (OS) - Milliárdos fejlesztés a Péterfy Kórházban

    A Gyurcsány-párt ismét hazudik, az ellenzék csak politikai célokra használja a kórházakat. Éppen a DK mostani elnöke, Gyurcsány Ferenc volt az, aki a kormányzása alatt felszámolta az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet, melynek feladatkörét finanszírozás nélkül olvasztották be a Péterfy Sándor Utcai Kórházba.
A Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet most nem maradt ki a fejlesztések egyetlen köréből sem. Az Egészséges Budapest Programban idén már 320 milliós támogatást kapott fejlesztésre, és további 1 milliárdos kormányzati támogatást kap informatikai, orvosi és műtéti eszközökre.
A kormány számára a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet fejlesztése kiemelt jelentőségű, mert az Országos Traumatológiai Intézet az ország legmagasabb progresszivitású szinten dolgozó és legnagyobb esetszámát ellátó traumatológiai központja. Másrészről azért is fontos, mert a járóbeteg-ellátáson kívül több kerület fekvőbeteg-ellátását is biztosítja. Ezért a kórház szeptember elsejéig visszamenőleg havi 184 millió forint többletforrást kap a traumatológiai ellátásra, és 2020-ban is ekkora többletbevételt könyvelhet el.  

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.