OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 23. szerda
Ismertető


2019. november 29., péntek 17:58

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Klímakatasztrófa! - A Párbeszéd első intézkedései, amit azonnal meg kell tenni

    A Párbeszéd valódi klímakonzultációt indít a globális vészhelyzetről, hiszen nem állapot, hogy a magyar kormány minden szándékával a kérdés elsunnyogására törekszik. A mi kérdőívünk azt a célt szolgálja, hogy meghallgassa a magyar emberek véleményét a veszélyről és tennivalókról, ezért minden olyan részletkérdésre kitér, amelyről a kormányzat egyáltalán nem beszél. A kérdőív a párt honlapján érhető el.
A Párbeszéd emellett további azonnali intézkedéseket javasol a klímakatasztrófa megelőzéséért, amelyet ma Barabás Richárd a Párbeszéd szóvivője jelentett be. Klímakonzultációt indítunk, amelynek az eredményeit a kormányhoz és az Európai Bizottsághoz eljuttatjuk. Határozati javaslatban felszólítjuk a kormányt, hogy a következő évi költségvetésből 12,5 milliárd forintot fordítson klímatájékoztatásra, továbbá követeljük egy klíma- és környezetvédelmi csúcsminisztérium felállítását. Felhívjuk az Európai Bizottság figyelmét a kormány helytelen, sunyi hozzáállására a klímakonzultációval kapcsolatban, valamint a Párbeszéd is együtt fog működni azokkal a civil mozgalmakkal, amelyek a klímaválság ellen dolgoznak.

Párbeszéd Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.