OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. december 6., péntek 14:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. december 6., péntek (OS) - A kormány vonja vissza az iskolaérettségre vonatkozó új szabályozást!

        Az alapvető jogok biztosa azt állapította meg, hogy a tankötelezettség kezdő időpontjának új törvényi szabályozása következtében kérdéses, hogy a rendelkezés bevezetéshez szükséges feltételek minden érintett szervnél fennállnak-e, ezért a jelenlegi helyzet a jogbiztonság követelményével és a gyermek jogaival összefüggő visszásság, jogsérelem bekövetkezését valószínűsítheti.
     A Magyar Szocialista Párt minden tekintetben egyetért az ombudsman érvelésével. Kozma Ákos kérését lényegében ugyanazokra a körülményekre alapozza, amelyekre az MSZP-frakció tagjai, és a demokratikus ellenzék a törvénytervezet vitájában már jó előre figyelmeztették a törvényhozókat.
     Ezek után a kormánynak és a köznevelésért felelős miniszternek végképp át kell gondolniuk azt az újfajta szabályozást, amellyel az iskolaérettség szűrését akarták megváltoztatni, és a szülők és gyermekek érdekeit figyelembe véve el kell állniuk az új törvényi feltételektől. Meggyőződésünk, hogy a gyermek iskolaérettségének megállapítása a továbbiakban is csak a tapasztalt óvodapedagógus és a szülő egyetértése alapján történhet meg.

MSZP
Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.