OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. december 13., péntek 14:26

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2019. december 13., péntek (OS) - Nincs egészségügyi vészhelyzet, nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában

    A napokban megjelent sajtóhírekkel ellentétben nincs egészségügyi vészhelyzet és nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában – ezt csütörtöki Zala megyei látogatásán nyomatékosította Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára. A telephely vezetője azonnal teljesítette a bejelentési kötelezettségét a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára az MRSA megbetegedések számának növekedéséről. A Népegészségügyi Főosztály helyszíni vizsgálatot tartott, melynek jegyzőkönyvében az ellátottak intézményen belüli elkülönítését rendelte el, nem pedig járványügyi zárlatot. A fertőzött ellátottak teljes elkülönítése megtörtént, nem jelentenek veszélyt a többi lakóra és dolgozóra. Zajlik az összes dolgozó és ellátott MRSA-szűrésének megszervezése. A fertőzés kialakulása miatt belső vizsgálat is kezdődött. A helyzet nem jelent veszélyt a település lakóira, az MRSA fertőzés antibiotikumos terápiával kezelhető, gyógyszeres kezeléssel és megfelelő eljárásokkal megelőzhető.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.