OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 23. szerda
Ismertető


2020. január 14., kedd 15:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 14., kedd (OS) - Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint Orbán civileket korlátozó törvénye nemkívánatos Európában

    Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka a mai napon azt javasolta, hogy az Unió utasítsa el a magyar civiltörvényt, az ugyanis álláspontja szerint uniós jogot sért. Sérti többek közt azokat a mindannyiunkat megillető szabadságjogokat, amik az Unió alapjai, az egységes Európa ideájának talpkövei. Hiszen minden egészséges társadalomnak elengedhetetlen része a sokszínű érdekek mellett érvelni tudó civil társadalom, a saját és mások jogaiért akár az állammal szemben is kiállni kész szabad emberek szövetsége.

Ezt tehát Európában Orbán Viktoron kívül mindenki érti. Csak Orbán Viktor üldözi a civileket, és folytat gyűlöletkampányt ellenük, pártjával és parlamentjével olyan korlátozó törvényeket hozva, amelyek nem csak a demokratikus, de az egyetemes polgári értékeknek is ellentmondanak. Az Európai Unióban azonban van független igazságszolgáltatás. Előre szóltunk, hogy Orbán törvényei nem fogják kiállni a jogállamiság próbáját, és ismét nekünk lett igazunk! Képviselőtársaimmal továbbra is azért fogunk dolgozni, hogy megvédjük a magyar polgárokat Európában, ha már a saját kormányuk ezt nem tudja és nem is akarja megtenni!

Dobrev Klára,
a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.