OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. január 15., szerda 12:16

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 15., szerda (OS) - A fogyasztók védelmében: a kuruzslásnak, telejóslásnak a tévében sincs helye!

        A telejósdák nyilvánvaló megtévesztésen, átverésen alapulnak, céljuk, hogy becsapják az embereket és így sajtoljanak ki belőlük minél több pénzt. Ugyanúgy működnek, mint a termékbemutatók: csalással rászednek embereket a vásárlásra, miközben amit ígérnek, valójában nem is létezik.
     Egyértelmű, hogy a telejósdák saját magukon túl nem szolgálják senkinek az érdekeit. Tegyük fel a kérdést: ha valaki valóban a jövőbe látna vagy gyógyítani tudna, ezt a képességét a televízión, illetve sms-n keresztül árulná? Nekik nem az emberek jólléte, hanem a minél magasabb percdíj és a profit megszerzése a lényeg. A KDNP azonban minden eszközt megragad, hogy megvédje a magyarokat a csalóktól.
     Az ilyen műsorok és szolgáltatások több ponton is fogyasztóvédelmi kérdéseket vetnek fel és beleütköznek a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény egyes rendelkezéseibe. Se adatvédelmi szempontból nem felelnek meg, sem a kiválasztási metódusuk nem átlátható, sem a saját maguk által a műsorban tett vállalásaikat, ígéreteiket nem tartják be.

     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.