OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. január 15., szerda 12:16

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 15., szerda (OS) -

        Ennek kapcsán számos állampolgári panasz érkezett már, amelyek mind nagyon hasonló, de annál inkább elfogadhatatlan és méltatlan esetekről számolnak be: egyes műsorok csodaolajokat reklámoznak, amelyeknek aztán nincs is jótékony egészségügyi hatásuk; mások nyereményeket ígérnek, amelynél végül kiderül, hogy nyeremény ugyan nincs, cserébe azonban ott marad a fogyasztó egy rendkívül magas telefonszámlával; megint más műsorok szorongást, pánikot keltő kijelentéseket fogalmaznak meg: bokaszalag-szakadást szenved november 12-e után; lehet, hogy találnak Önben csomót; 30 év családi szerencsétlenség jöhet, ha nem telefonál.
     Éppen ezért egy évvel ezelőtt nyújtottuk be a fogyasztóvédelmi szervekhez azt a panaszt, amely kérte a hatóságot, hogy vizsgálja ki a telejósda-szolgáltatások működését, az ügyet jelenleg a Gazdasági és Versenyhivatal vizsgálja. A KDNP mindig is kiemelt figyelmet fordított az élethelyzetüknél fogva fokozott veszélynek kitett fogyasztók védelmére. Példaként említhetjük a nemrég a jogsértő termékbemutatók elleni fellépést, vagy éppen az áldoktorok, kuruzslók ellen tavaly év végén bevezetett szigorúbb jogszabályokat, melyek mind az állampolgárok védelmét, megtévesztésük megszüntetését, és tiszta helyzetek megteremtését tűzték ki célul.

Harrach Péter
frakcióvezető

Rétvári Bence
KDNP alelnök


     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.