OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. január 16., csütörtök 13:03

Az Egyesület a Római Partért közleménye
    Budapest, 2020. január 16., csütörtök (OS) - Tömeges népirtás előkészületei a Római-parton?

    Egyesületünk úgy látja, hogy a budapesti főkertész és köre zászlójára tűzte a Római-parti lakosok és ingatlantulajdonosok teljes körű fizikai és anyagi megsemmisítését. A következő fővárosi közgyűlés elé megy egy javaslat, ami szerint megvalósíthatósági tanulmány készül a Nánási út – Királyok útja elsőrendű védvonal megerősítésére (ami sem fizikailag, sem jogilag soha nem volt elsőrendű védvonal, ezért elsőrendű védvonal a parti 70 hektár teljes kisajátítása nélkül nem képzelhető el ezen a nyomvonalon!)

Mobiltoldat lesz valószínűleg a Nánási úti gáton. A mostani nyúlgát helyén. Ez azt jelenti számunkra, hogy a főkertész fallal kívánja leválasztani a Római-parti 70 hektáros területet Óbudáról. Árvizes helyzetben a 70 hektáros területen több száz önkéntes védekező és kb. 2500 ott lakó és dolgozó menekülési útvonala elzárásra kerül. Jelenleg vészhelyzet esetén a földtöltésen keresztül tudunk menekülni. Így árvízkor a tulajdonukat alkotmányos joguk alapján védők életét és tulajdonát a megsemmisülés veszélyezteti.

A fallal elzárt menekülési útvonalak számunkra árvízkor a biztos halált jelentik!

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.