OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. január 17., péntek 14:36

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. január 17., péntek (OS) - Tisztújítást tartott a Baloldali Önkormányzati Közösség

    A Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK), amely részt vesz a párt önkormányzati politikájának kialakításában és magvalósításában, pénteken tartotta meg az országos tisztújító közgyűlését.

Tóth József, Budapest XIII. kerületének polgármestere, - aki 2003 óta töltötte be a BÖK elnöki tisztségét, azonban idén nem indult a tisztújításon, de továbbra is aktívan részt fog venni a szervezet munkájában – beszámolt az elmúlt két évben végzett munkáról és értékelte a tavalyi önkormányzati választások eredményeit.

A közgyűlésen Nemény Andrást, Szombathely polgármesterét választották meg a BÖK elnökének. Az alelnökök Aller Imre, Kóny polgármestere, Kozma József, az MSZP szegedi frakcióvezetője, Máté Antal, Nyírbátor polgármestere és Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere lettek.

A BÖK új elnöke elmondta, hogy az októberi választások utáni új helyzetben egy új felelősség hárul az önkormányzatokra, hiszen a köztársaságpárti vezetésű városok munkája alapján fogják értékelni az egész ellenzéket. Nemény András a következő időszak kiemelt feladatának tekinti, hogy a baloldali polgármesterek és önkormányzati képviselők bebizonyítsák, hogy a helyben élők érdekeit képviselik olyan baloldali értékek mentén, mint a szolidaritás és az igazságosság.


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.