OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. január 17., péntek 15:19

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 17., péntek (OS) - A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, mint az Eperjesi-Miskolci Evangélikus Jogakadémia szellemi örököse és a Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület a IV. Az újjászülető vidék címmel ünnepi konferenciát szervezett.

    Dr. Orbán Balázs miniszter-helyettes a 2020-as ország-stratégiai és taktikai kérdésekről számolt be. Prof. Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár "A felsőoktatás szerepe a vidéki értelmiség megtartásában – az egyetem, mint innovációs ökoszisztéma" című előadásában érintette a konferencia központi témáját.

A konferencián aktuális, különböző jogterületeket érintő témakörök mellett a vidéki fiatal értelmiség régióban maradásának ügyét is megvitatták. Kiemelt mottó volt a helyi jogásztradíciók ápolása és a vidéki társadalom öntudatra ébredésének előmozdítása. A hivatásrendek képviselői, az önkormányzat, a közigazgatás, a tudomány, valamint az oktatás vezetői, neves képviselői, illetve joghallgatók is részt vettek az eseményen.

A rendezvény résztvevőit Prof. Dr. Torma András rektor (Miskolci Egyetem), Prof. Dr. Csák Csilla dékán (ME Állam- és Jogtudományi Kar), valamint Dr. Heinerné Dr. Barzó Tímea elnök (Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület) köszöntötte.
A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.
Az eseményt követi a IV. Tradicionális Miskolci Jogászbál.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.