OS Országos Sajtószolgálat
2020. március 31. kedd
Ismertető


2020. január 21., kedd 15:18

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. január 21., kedd (OS) - Gombaismereti tanfolyam Szegeden 2020

    A gombagyűjtés igazán egészséges és élvezetes elfoglaltság, a vadon termett gomba fogyasztásának azonban komoly egészségügyi kockázata lehet. Hófehér bocskorával, gallérjával és lemezeivel, márványos mintájú tönkjével, selymes fényű, finoman szálas kalapjával a gyilkos galóca kifejezetten impozáns látványt nyújt, illata is kellemes, hívogató. Ám ez a szépség halálos mérgeket rejt. "Ne induljon gombászni az, aki nem ismeri fel a gyilkos galócát"- járja a mondás a képzett gombászok között. A Szegedi Gombász Egyesület ingyenes rendezvényén szakértők kalauzolásával ismerkedhetnek meg a gyilkos galócával az érdeklődők. Milyen gombafajok téveszthetők össze a gyilkos galócával és mégis hogyan tudjuk megkülönböztetni őket, milyen élőhelyeken fordulhatnak elő? Ezekre és még további kérdésekre kaphatunk választ. Aki ezek után szeretne még jobban elmélyülni a gombavilág megismerésében, az is válaszra talál a rendezvényen. Az eseményről a CSEMETE egyesület honlapján tájékozódhat.
http://www.csemete.com/programok/gombaismereti_tanfolyam_szegeden_2020-743
     Kiadó: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.