OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. február 5., szerda 09:17

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 5., szerda (OS) - Iskolai erőszak ellen: Sulizsaruk

        A Mátrix Közhasznú Alapítvány több, mint 10 esztendeje hívta fel a figyelmet az egyre növekvő iskolán belüli erőszak tényére. Az aggasztó erőszakos helyzet elsősorban a perifériáról érkező gyermekekre, gyenge közösségekre jellemző. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke szerint az általuk kitalált www.sulizsaru.hu program alkalmas lehetne a fejlődésre. Nem büntetéssel, hanem fejlesztéssel kellene lépni.

     Sulizsaru, iskolarendőrség

     A rendszert az intézmény fenntartónak és a kapcsolódó minisztériumnak kellene működtetnie. Több lehetőség is adott lehet, pl. a rendőr akadémiákon képzésben részt vevő kadétok számára 2-3 hónapos kötelező (fizetett) terepgyakorlat lehetősége, amelyet gyermekotthonokban, veszélyeztetett iskolákban, középiskolákban látnának el, mint bűnmegelőző Sulizsaruk. A rendvédelem mellett közösségépítés, önismereti, sport - szabadidős, egészségfejlesztő feladatok is részét kellene képeznie a modulnak. A sulizsaruk egymást váltva önmaguk is tapasztalatokat szerezhetnek a tevékenység során. A programról korábban a www.matrixalapitvany.hu oldalon több információ is napvilágra látott, mely segítheti a szervek sikeres lépését.

     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.