OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. február 6., csütörtök 17:02

A Magyar Mérnökakadémia közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 6., csütörtök (OS) -

    A testület tagjaként is meghívott Palkovics László miniszter köszöntőjét akadályoztatása miatt Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke tolmácsolta. Hazánk 2021-2030 közötti K+F+I stratégiájának tervét bemutatva a tudástermelés, az ismeretek áramoltatása és az új eredmények hasznosítása terén szükséges előrelépés kulcselemeiről adott áttekintést. A közgyűlésen megválasztott Bendzsel Miklós elnök és Szöllősi-Nagy András alelnök a Mérnökakadémia technológiapolitikai és jövőtervezési szerepét, a hivatásuk megbecsültségének fontosságát emelte ki. A jubileumhoz illeszkedve első alkalommal került átadásra a neves korábbi elnökük, Michelberger Pál emlékére az MMA által alapított Michelberger Mesterdíj, amely az eredményes mérnöki mester-tanítvány kapcsolatot hivatott pályázati kiválasztás útján elismerni. A díjakat Benedek Csaba, a SZTAKI csoportvezető kutatómérnöke  dinamikus környezet gépi érzékelésére és értékelésére szolgáló eljárások kidolgozásáéért, valamint mentora, Szirányi Tamás, a BME egyetemi tanára vette át Birkner Zoltántól és Takács Jánostól, az MMA főtitkárától
     Kiadó: Magyar Mérnökakadémia

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.