OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2020. február 7., péntek 17:51

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 7., péntek (OS) - Csak gyenge emberek akarhatnak gyenge forintot

    Amikor a Fidesz hatalomra került, a forint euróhoz mért árfolyama a 260-280-as sávban mozgott, s Orbán Viktor joggal mondta azt, hogy gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak. Mára a 340-es sáv felé mozog az árfolyam, ennek árát ugyanakkor nem a kormány, nem a jegybank és nem az oligarcha-körök fizetik meg – hanem a magyar polgárok. Köztudott ugyanis, hogy minden egyes importtermék árában megjelenik ez a gyengeség, hiszen minél rosszabb a forint árfolyama, annál többet kell belőle adni ugyanazért a külföldi áruért. A Jobbik elkötelezett a tekintetben, hogy a lehető legnagyobb mértékben a hazai fogyasztást kell ösztönözni, importra pedig csak a kényszer okán szoruljunk. Ugyanakkor a kormány szabályozási környezete még azt is nehezen teszi lehetővé, hogy egy átlagos magyar boltban legalább az alapvető élelmiszerek körét hazai árukból szerezhessük be. Kétségkívül gond ez a szupermarketben egy kígyóuborka esetében, de ami egészen biztos, hogy a ruhaneműk, a gyermeknevelési cikkek, a mára nélkülözhetetlen okostelefonok mind-mind a külföldi áruk közül kerülnek ki, így a gyenge forint százmilliárdos veszteségeket okoz a magyar családok számára. Akkor miért nézi tétlenül ezt a folyamatot a teljes elit?

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.