OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. február 10., hétfő 11:43

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. február 10., hétfő (OS) - Mától lehet online nevezni az MTSZ által szervezett Gerecse50 teljesítménytúrára

        Az immáron 39. alkalommal zajló Gerecse50 teljesítménytúra a Magyar Természetjáró Szövetség egyetlen ilyen típusú rendezvénye. 8000 túrázót várnak.
     A felelős gondolkodás jegyében, a környezetterhelés minimalizálása céljából a túrarendezvény távjaira korlátozott számban lehet nevezni. A teljesítménytúra leghosszabb távja, az 50 km-es túraútvonal idén újítást tartalmaz. A Gorba-nyeregtől a piros kereszt jelzés mostantól az erdőn keresztül vezet Tardosra, így csökken az aszfaltúton gyalogolt szakaszok száma és nő a túrázók biztonsága is.
     Újdonság még, hogy idén digitális oklevelet kaphatnak a teljesítményüket ezzel is igazolni vágyók, valamint a célban az aktuális beérkezők egyéni menetideje egy nagyméretű kijelzőn lesz követhető. A szervező MTSZ a közúti átkelők biztonságára idén még inkább figyel, a természet védelme érdekében a rendezvényközpontban a szelektív hulladékgyűjtésről, a túrát követően pedig a teljes túraútvonal megtisztításáról gondoskodik.
     A PET palack-mentes rendezvényen több ponton biztosított az ivóvízvételi lehetőség. A túrarendezvényre az MTSZ által kiadott Természetjáró (TEKA) kártyával 20 %-os kedvezménnyel lehet nevezni. A 21. századi elvárásoknak megfelelően a túrán mobileszközön is, a Természetjáró applikációval lehet navigálni. A teljesítménytúrára nevezni a gerecse50.hu honlapon lehet.

     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.