2024. április 26. péntek

2020. február 10., hétfő 11:43

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. február 10., hétfő (OS) - Mától lehet online nevezni az MTSZ által szervezett Gerecse50 teljesítménytúrára

Az immáron 39. alkalommal zajló Gerecse50 teljesítménytúra a Magyar Természetjáró Szövetség egyetlen ilyen típusú rendezvénye. 8000 túrázót várnak.
     A felelős gondolkodás jegyében, a környezetterhelés minimalizálása céljából a túrarendezvény távjaira korlátozott számban lehet nevezni. A teljesítménytúra leghosszabb távja, az 50 km-es túraútvonal idén újítást tartalmaz. A Gorba-nyeregtől a piros kereszt jelzés mostantól az erdőn keresztül vezet Tardosra, így csökken az aszfaltúton gyalogolt szakaszok száma és nő a túrázók biztonsága is.
     Újdonság még, hogy idén digitális oklevelet kaphatnak a teljesítményüket ezzel is igazolni vágyók, valamint a célban az aktuális beérkezők egyéni menetideje egy nagyméretű kijelzőn lesz követhető. A szervező MTSZ a közúti átkelők biztonságára idén még inkább figyel, a természet védelme érdekében a rendezvényközpontban a szelektív hulladékgyűjtésről, a túrát követően pedig a teljes túraútvonal megtisztításáról gondoskodik.
     A PET palack-mentes rendezvényen több ponton biztosított az ivóvízvételi lehetőség. A túrarendezvényre az MTSZ által kiadott Természetjáró (TEKA) kártyával 20 %-os kedvezménnyel lehet nevezni. A 21. századi elvárásoknak megfelelően a túrán mobileszközön is, a Természetjáró applikációval lehet navigálni. A teljesítménytúrára nevezni a gerecse50.hu honlapon lehet.

Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség