OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. február 11., kedd 14:23

A Sárospataki Wass Albert Kör közleménye
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Június elején a centenáriumi megemlékezés keretében trianoni országzászlót avat a Sárospataki Wass Albert Kör Sárospatakon

    A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) pályázati forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával a trianoni országcsonkítás 100. évfordulóján országzászlót kíván állítani a belvárosban. Az országzászló mozgalom létrehozója a trianoni fájdalom volt, s azon a felismerésen alapult, hogy az ugyanazon nemzethez tartozók összetartozása megmarad akkor is, ha a közösségeket mesterségesen meghúzott, az etnikai szempontokat figyelembe nem vevő határok választják el egymástól. A felállítandó országzászlóval ennek az érzésnek, ennek a fájdalomnak adnánk kézzelfogható kifejezését. Szándékainkat támogatja a város vezetése is. A talapzatra - egyebek mellett - idézetként ez a sor kerül: "Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

     Kiadó: Sárospataki Wass Albert Kör

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.